Woohoo!

Nu är jag som på speed!

Eller inte för att jag någon gång har testat men det är så här jag tror man är då.
känns som om jag är för glad och stutsig på någotvis :P

Det humöret kommer nog sjunka snart när jag är på jobbet men jag hoppas det håller i sig.

Jag har inte hunnit gör något alls idag. så imorgon blir det en massa jag måste göra och igentligen borde jag skriva upp allt på en lista så jag inte glömmer något.

Jag har inte packat än och inte ens hämtat upp väskan från källaren men petri ska hämta upp den sen om han kommer ihåg :)

min dag i morgon kommer se ut så här:

vakna sent eftersom jag slutar 08.00 på morgonen.
när jag har vaknat blir det frukost och sedan att packa.

vad ska med i väskan? nya skor som jag inhandlade i går :)
japp chockerande välä? Jag nya skor det kan väl inte stämma :P

kläder att festa i , linser, smink , vanliga kläder, en mobil ladder plus en annan konstig mojäng.

pengar och en massa annat. böcker att läas i på resan.

måste ta ut biljetterna också. argh!! sen ska jag hinna äta på stan också. suck detta blir lite stressigt :P
det blir inte att sova 8 timmar iallafall..
nej nu ska jag till jobbet.

Vad är det jag skriver?

Nej factory girl var inte den första av de tre jag såg utan jag såg Ps. I love you och sen Factory girl.

Börjar må bra.

Ska ringa till jobbet i morgon och säga det. så får vi väl se om jag jobbar i morgon kväll eller inte.

Har sett tre filmer på två veckorn nu tror jag. eller är det under en vecka? jag vet inte.

Första filmen jag såg var:

Factory Girl

Factory Girl är den sanna berättelsen om en av 60-talets största stilikoner, Edie Sedgwick, som knappt hade hunnit komma till New York från Kaliforniens förorter förrän hon blev Andy Warhols musa och största stjärna. Hon blev frontfigur för Warhols hippa The Factory-kollektiv där den banbrytande kreativiteten gick hand i hand med oändliga utsvävningar med droger, sex och rock n? roll. I en värld där världen till toppen var kort var endast fallet till botten kortare.

Faktiskt en bra film men underlig, det är vad jag tycker men bättre än väntat. Helt klart värd att titta klart på iallafall.

Sienna Miller som spelar Edie Sedwick är slående lik tycker jag och killen som spelar Andy Warhold (Guy Pierce) är extremt lik han också. Men allt har förmodligen att göra med sminkningen.

  Edie och Andy

 Edie

 Sienna Miller.

Hm.. ja det är väl inte så lika på dessa bilder men när man ser filmen och sedan ser slut bilderna från Edies liv så ser man likheten :)

 Edie



En anna film jag såg var:

Ps. I love you

Bättre än jag trodde och helt klart värt att se men man ska inte förvänta sig något. Jag tror att om man har förväntningar om att den ska vara bra så förstör det hela filmen. Jag trodde ärligt talat inget mer än att den skulle vara en töntig och nästan på gränsen till jobbigt att titta på. Så för mig va den bra :)

Holly Kennedy har träffat sitt livs kärlek i den glada, spontana och kärleksfulla irländaren Gerry. Så när Gerry blir sjuk och dör står Holly helt handfallen. Men det visar sig att Gerry har haft en plan och skrivit tio brev som levereras en gång i månaden, på olika fantasifulla sätt, till Holly för att hjälpa henne med sorgen och vidare med sitt liv. Varje brev avslutas med "P.S. I love you".

 Holly spelas av Hilary Swank och Gerry spelas av Gerard Butler.


Idag såg jag en annan film och det var Half Nelson, väldigt underlig film jag vet inte igentligen vad det är jag har tittat på. Den känns inte avslutad och jag tycker inte att något specielt hände. Det känns verkligen som att ha tittat några veckor på folks liv som bor i Usa's slum. Det filmades ibland som om det vore med en hem kamera eller något liknande. bilden var lite ofokuserad.  konstig film., bra men konstig, väldigt underlig,..

Half Nelson

Dag efter dag levererar högstadieläraren Dan Dunne (Ryan Gosling) inspirerade föreläsningar om allt från amerikanska inbördeskriget till civilrättsrörelsen, allt för att entusiasmera sina 13-14-åriga elever att tänka själva, och inse innebörden av förändring - både på historisk och personlig nivå. Men den energi som den energiske läraren visar i det slitna klassrummet i Brooklyn stöter på motstånd i verkliga livet. Dan begraver sina personliga besvikelser i ett gravt missbruk, och han får allt svårare att dölja det för omvärlden.

En dag när Dan tänder på efter skolan, avslöjas han av en av sina egna elever, tonårflickan Drey (Shareeka Epps). Mellan Drey och Dan utvecklas en oväntad vänskap, som får stora konsekvenser för deras framtid.


Så där är man sjuk

Himla jobbigt. jobbade igår kväll men fick gå hem 5 timmar tidigare och där förlorade man 1000 kr. Var tvungen att gå hem för det kändes som om jag skulle spy den sista timmen. Jag mår fortfarande illa., men ingen kommer upp.

Jag kan inte stoppa fingrarna i halsen, har någon spärr.

dagen annars var helt ok. med lite irriterande födelsedags fest, med folk som inte var bjudna av oss som blev firade.

sen gick jag och petri hem från skiftinge, det var en mysig promenad men det tog sin tid.

det verkar inte bli någon sthlm i morgon eftersom jag fortfarande mår dåligt utan det blir väl att ligga hema i sängen så att jag mår bättre på tis så jag kan jobba.

jag kommer aldrig klara av att åka tåg när jag mår så här.

nej nu ska här vilas.

Ny design!

Japp igår så satte petri ihop en ny design till mig , så gulligt :)

Chopper från One piece :) Han är en ren som har ätit en djävulsfrukt och kan nu prata  med människor m.m

Bio filmer

Det är en massa kommande filmer som jag vill se som snart kommer på bio :)

frågan är bara om det blir på bio jag ser dem eller om det blir på film. 

Till vildingarnas land 

Den verkar så härligt underbar. Lite barnslig kanske men rolig,

 

Filmen berättar historien om Max, en oregerlig och känslig pojke som känner sig missförstådd och som rymmer hemifrån till Vildingarnas Land. Max landar på en ö där han möter mystiska och besynnerliga varelser vars känslor är lika vilda och oförutsägbara som deras handlingar. Vildingarna längtar desperat efter en ledare som kan guida dem, precis som Max längtar efter ett kungadöme att härska över. När Max krönts till kung, lovar han att skapa en plats där alla blir lyckliga. Max upptäcker snart att härska över sitt kungadöme inte är så enkelt och hans relationer där visar sig vara mer komplicerade än var han trodde från början.

Baserad på boken med samma namn av Maurice Sendak

( info taget från sf's hemsida) Jag fastnade för den när jag såg en trailer om den senast jag var på bio :)

skriver om de andra lite senare nu ska jag göra sås


Utgång igen.

Dagen startade med att vi gick på stan och handlade lite saker för kvällen och ja annat som behövs hemma i garderoben. Jag köpte mig ett par Addidas skor as snygga, Försökt att hitta en bild men ja det gick inge bra.

Så förra fredagen 24:de juli gick jag och Katri ut igen men denna gången på Harrys.
Vi startade hemma hos mig sminkade oss och drack lite. Sen kom en av hennes vänner över och då pratade vi med honom medans vi gjorde i ordning oss.  Sen åkte vi inte till stan för att träffa henne syster och äta på Harrys.
Himla bra val! Super gott och kostade ungefär lika mycket som att gå in på stället men eftersom vi skulle äta gick vi in gratis :)

Systern kom inte eftersom hon inte trodde hon skulle kunna komma in.
 
Oj vad lulliga vi var när vi åt men det mästa av tog efter ett tag. Men skulle heltklart kunna tänka mig att göra om det igen.
Harrys har någon meny under sommaren som heter billigast i sta´n och där är maten hälften som billig som innan.

Kvällen fortsatte med att jag såg lite folk från skoga och sen att en av hennes vänner kom dit.

Sen blev det att vinga fram till fristadstorget för att beställa en taxi till lagersberg. Leta fram lite sängkläder så att hon kunde sova bra.

Sen fick jag för en gångs skull sällskap när jag åt frukost :)

17:de Juli

:

Den 17:de juli

Gick jag och Katri ut och firade oss för efter tolv slaget så startade hennes fördelsedag :)
Trevlig utekväll lite halv galet men så brukar det överlag bli när jag går ut.
Handlar förmodligen om vilka människor man dra på sig.
Katri är inte bättre hon utan hon fick också sin del av konstigheter efter sig denna gången ;)

Kvällen startade väldigt sent. vi hade otroligt svårt att göra i ordning oss när en viss liten dam (Jamilia) ville leka hela tiden. Så vi blev sena ner till bussen vilket slutade med att bussarna tydligen hade slutat gå från skiftinge.
Yes! vi kännde oss inte ett dugg klöviga när vi ändå har stått och väntat ett bra tag och vi får det förklarat av några färskingar (unga killar som inte borde stöta på en) nog om dem.
Så det blev taxi ner till stan.

Vi var på nybron fullpackat med folk och extremt varmt. Bara man gick ner för att dansa så blev det som att gå rakt in i en vägg med värme. Väldigt synd för det var bra musik men svårt att vara där nere.

Vi hade på oss våra födelsedags skor. Japp fördelsedags skor vi köpte likadana skor till varandra *haha* sen vinglade vi runt båda två på dessa högaklackar och där i mitten någon gång gick vi nog som bäst i
dem. När kvällen hade tagit slut så gjorde det extremt ont i fötterna och det blev en taxi resa hem för oss båda. 

Här är skorna 



 

RSS 2.0