Odet

odet kan kannas lite laksigt ibland. det var pa haret att jag var i chrischurch nar jordbavningen intraffade.

Jag hade inte helt planerat Wellington och tankte att jag lika garna kunde stanna dar sen. Men bestamde iallafall att stanna dar tre natter. sa pratade jag med tjejen i receptionen for att boka farjan over till picton for att sen ta mig vidare till christchurch. Hon informerade mig om att picton ar en valdigt liten stan och jag lika garan kan hoppa over detta stalle,. och ta den tidiga farjan och sen ta en buss som gar fran picton till christchurch samma dag. 

Men jag tyckte att jag lika garan kan stann en dag i picton. varfor stressa? sa jag tog en av de senare batarna over, for jag orkade inte ga upp tidigt och stressa. men stressa fick jag gora iallafall da en annan kvinna i receptionen gav mig fel info och ringade in ett mindre kannt museum istallet for tagstationen som hon skulle ha ringat in. sjalv fattade jag aldrig felet forens jag stod framfor muset och undrade vart tagen gick ifran?! 

Fragde en brevbarare som skrattade och sa att det tar tio min att ga dit. Nar jag val komfram hade jag missat shutteln till ferjan och fick ta en dyr taxi. Taxi infon fran hostelet var itne heller ratt. Det skulle kosta 10 Nz fran hostelet medans fran tagstationen 14 Nz. Forsokte prata med Taxi chaffisen innan jag hoppade in och han blev sur och irriterad och jag blev annu mera irriterad for att det var bara en enkel fraga inget illa menat. Sen nar jag forsokte stalla en annan fraga sa bara avbrot han mig med att saga att det ar vad taxametern sager. tillsut kunde jag fa en syl i vadret i och fragade honom om det var ratt terminal vi bada pratade om. da blev han glad igen. 


Sen pa baten klockan 13.00  slutade alla program pa tv apparaterna och de visade forodelsen av jordbavningen. men det lat inte sa farligt i borjan men sen  blev infon bara varre och varre ju langre tiden gick. alla efterskall som var jorde att flera hur skadades mera allvarligt och manniskor kunde itne ta sig ut.

Hostelet som jag hade bokat har jag fatt sagt till mig att det har rasat. Jag brukar juh boka i centrum eftersom det blir narmare till allt. Men andra har sagt att det fortfarande star men att det ska rivas for att det nar som helt kommer rasa ihop. vet inte vilket som ar sant.. laskigt och hemskt ar det iallafall..


detta var inte i city karnan. For all trafik ar avstangt i centrum pga att flera hus kan rasa nar som helst och de ar bla radda for Dominoeffekten som kan intraffa. Sen haller de fortfarande pa att forsoka radda personer som sitter fast och hitta doda.

Sa laskigt. Tva personer som jag och Amanda traddade i Peru nar vi vandrade inkaleden var i den staden nar det hande. men som tur var for dem sa var de inte mitt i karnan. Men det kande anda av jordbavningen och all kaos som intraffade.

en ferja eller en dag kan andra allt.. sa otroligt overkligt..

ChirstChurch


nu ar jag sjavl.

Nu ar jag sjalv eller har varit det i nagra dagar. det tar sin tid att vanja sig helt klart.

Jag har nog aldrig ricktigt varit sa har sjalv forut. sjalvklart hemma eller nar jag ska till affaren. men om jag ska vara arlig sa varar det inte sa lange.

jag brukade prata i tele varjedag, ga in till Petri och babla eller traffa vanner. Till och med nar jag bodde hos mamma var jag sallan sjalv. Pratade i tele, satt vi natet och snackade eller gick in till morsan. Sen sjalvklart sa traffade jag alltid folk i skolan och efter skolan. gjorde upp planer for helgen. 

Jag gillar att vara sjalv hemma ...... ibland nar jag ska stada. jag blir nastan lite knasig hemam nar jag ar sjalv vet ofast itne vad jag ska gora. lite sa ar det nu ocksa.. vad ska jag gora?

forsta dagen sjalv sa hamnade jag i ett samtal med en engelsk kille pa ett hostel valdigt trevlig men sen nar vi boda skulle sova sa undrade han om jag ville sova hos honom. Jag latsades ganska daligt att jag inte hade hort eller fattat vad han sa. sa gick pa toa och sen sa jag godnatt. lite fegt men...

sen nar jag kom till wellington gick jag vilse som vanligt. hittade tillslut till hostelet. da hade jag blivit bokad i ett fullt rum. lyckat ? men japp det var de for jag fick ett finare rum med eget badrum :D

sa dessa dagar har jag varit pa muset suttit och kollat pa nagon slags gratis cirkus i parken. varit till botaniska tradgarden och pralamentsbyggnaderna.

imorgon drar det vidare till Picton. hur ska detta ga? jag har bokat mig vidare till christchurts (hoppas att jordbavningarna ar over) sen vidare till dunedin. sa det blir sydon iallafall. 

snart om 8 veckor blir det besok hemmifran :)   

RSS 2.0